Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Det går sakta mot höst

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin tor, november 08, 2012 22:46:29

Under flera av de år som vi varit ”Liveaboarders” ombord på Miss Blue så har vi inte haft några större årstidsväxlingar. På Kanarieöarna märkte vi inget. I Sydamerika växlade det mellan mer eller mindre regn. I Karibien var det i stort sett lika hela året. Skillnaden skulle i så fall vara mer eller mindre vind, för det blåste mer under högsäsongen från december till juni än under orkansäsongen.

Nu när vi har kommit till lite nordligare breddgrader, Azorerna, har vi börjat märka lite mer av årstidernas växlingar och att hösten börjar komma.

Även om det troligen kommer att bli både kallare och regnigare än vad vi har varit vana vid under senare år så ser vi faktiskt lite fram emot de olika årstiderna. Vi har under tiden i tropiskt klimat ibland saknat växlingarna mellan de olika årstiderna.

Naturen kommer säkert under vintern att vara grön men vi är nyfikna på hur det blir till våren när alltfler blommor kommer att slå ut.

Vi har inte märkt av hösten så mycket ännu, vädret följer det vanliga mönstret med sol och regnskurar, men det har blivit lite kyligare, dagstemperaturen är cirka 15-18 grader. Till för några dagar sedan tog vi ett snabbdopp i havet efter vår motionsrunda.

Lokalbefolkningen har börjat klä sig för höst och vinter. Många är klädda i tjocka jackor och damerna går med långa stövlar. Det som vi upplever som en svensk normal kylig sommardag är höst för dem.

En del träd har börjat fälla löv, men det är ganska mycket som fortfarande blommar. Hortensian som är Azorernas blomma har vissnat ner, men man kan se enstaka exemplar som ännu blommar vackert.

I marinan börjar det bli tomt. Ett tag var vi ganska många, men de flesta har tagit upp sina båtar på land och åkt till sina respektive hemländer på det europeiska fastlandet för att komma tillbaka i april-maj. I dagsläget är det fem befolkade båtar i vattnet, men det kommer nog att bli ännu färre efterhand.

Bilder finns på: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Terceira den 8:e november 2012.