Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Vandring i vinland

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin tor, november 22, 2012 22:59:35

En dag när väderrapporten lovade solsken planerade vi in en dag för vandring kombinerad med Geocaching. Vi laddade upp med fika och tog en tidig buss. Målet var en led vid byn Biscoitos, en timmas bussresa från Praia. Den går genom de största vinodlingarna på Terceia och heter ”Vinhas dos Biscoitos”. Leden är sju kilometer och lätt att vandra på. Man följer till en början kusten som mestadels består av vulkanisk lava. På ett ställe passera man naturliga bassänger vilka används som badplatser under sommaren. Det är välordnat med parkering och hytter. För oss var det inte läge för bad men det var intressant att se hur Atlantens mäktiga dyningar rullade in mot land och skapade mindre vattenfall när de rann tillbaka mellan lavablocken. Det var helt öde, bara en bar var öppen där en servitris stod ensam och väntade på besökare.

Vi passerade Biscoitos lilla fiskehamn där båtarna låg uppdragna på land och ett par personer stod och fiskade på kajen. Annars var det ganska öde här också.

Från kusten fortsatte leden in mellan vinodlingarna. Så här på hösten är det ingen aktivitet och på många av odlingarna hade man klippt ner vinrankorna för vintern. När vi väl hade kommit in mellan gärdesgårdarna som omgav de olika odlingslotterna så var det tur att leden var väl utmärkt annars kunde man lätt gå vilse. Det var som en stor labyrint med stigar åt olika håll.

Vid ett tillfälle passerade vi mellan ett par hus och kom in på en gård där det doftade vin från en byggnad. En man kom ut, han talade lite engelska, och berättade att det var hans vindestilleri.

Han inviterade oss in och visade det enkla destilleriet där han tillverkade vitt vin, vilket man har gjort sedan slutet av artonhundratalet. Han berättade litet av destilleriets och sin egen historia och gästfritt bjöd han oss att provsmaka. Det var ett gott, ganska starkt vin.

Efter besöket fortsatte vi, lite lulliga av det starka vinet, upp till landsvägen och tog bussen tillbaka till Praia efter en härlig dag.

Hur det gick med solen? Den lyste med sin frånvaro, det var mest mulet men vi slapp regn.

Terceira 22 november 2012.