Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Chokladfestival och Lucia

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin sön, december 16, 2012 12:00:52

Förra söndagen var vi och besökte Baptistkyrkan i Lajes och lyssnade på fin musik och sång. Det var andra gången vi var där. Vi hade tidigare varit där, det var på Thanksgivingsdagen och då fick vi bra kontakt med familjen Art Nilsen som leder församlingen och de önskade oss välkomna tillbaka på söndagarna då de har möte i församlingslokalen. De som kommer på mötet är folk som arbetar på den amerikanska flygbasen i Lajes. Det är en trevlig stund och ganska skönt att komma ifrån marinalivet ett litet tag. Lajes ligger några kilometer utanför Praia och om vädret är bra så cyklar vi dit. Vi har köpt var sin cykel för att kunna vara lite fria och inte helt beroende av de lokala bussarna.

Förra veckoslutet pågick en chokladfestival här i stan. Det var ungdomar från restaurangskolor från olika länder som tävlade i att göra den snyggaste chokladkreationen. Festivalen pågick från fredag till söndag och vi gjorde flera besök, och det var intressant att se hur ungdomarna med iver och noggrannhet arbetade med choklad i olika slag och former. Sverige ställde upp med två tjejer, Emma Nevalainen och Amanda Hansen från Ullvigymnasiet i Köping och deras lärare Marcus Hallgren var med som ledare. Emma och Amanda kämpade väl men hade lite otur, bland annat plockade ett annat lag åt sig deras glas och muggar. De fick det lite stressigt mot slutet eftersom tiden var begränsad och de nådde inte prispallen. Men de var vid gott mod efter tävlingen ändå.

Festivalen var populär med många besökare och det var riktigt fullt på avslutningsdagen. Man kunde köpa chokladpraliner och annat gott som elever från skolan här i Praia hade gjort och dukat fram. Det fanns också en barnhörna där de mindre barnen med assistans kunde måla på uppställda tavlor, få träffa tomten och bli ”krigsmålade”.

Lucidagen kom med regn och rusk och vi tittade på SVT:s sändning från Domkyrkan i Uppsala, vackert och stämmningsfullt. På eftermiddagen dukade vi upp till lussekaffe och då kom överraskande ”Lucia”(utan ljus i regnet) gestaltad av Ulrika med nybakade lussekatter, kanelbullar och pepparkakor. Ulrika är en trevlig svensk tjej, gift med en amerikanare som arbetar på basen. Det blev en mysig luciadag trots regn och rusk.

Bilder finns på: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Klicka på bilden för att förstora

Terceira 16-12-2012