Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Jul och Nyår

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin mån, januari 07, 2013 20:55:32

Så är helgerna över och vi vandrar in i vardagen igen. Jul och nyår förflöt i lugnets tecken. Visserligen kunde man se folk här i Praia da Vitória lite smått rusa runt och shoppa strax före jul och på nyårafton var det fullt i den stora supermarketen Continente. Men man såg inte till någon stress. Nyårsnatten var lugn och tyst, inga smällare eller raketer sköts upp vid tolvslaget. Det enda som hördes var brandmännens sirener under någon minut. Den trevliga tjejen på Turistkontoret här i Praia berättade att i år blir det inget fyrverkeri, man måste spara pengar. Tänk om fler kunde tänka i de banorna istället för att låta en massa pengar gå upp rök.

Julaftonens kväll tillbringade vi på flygbasen hemma hos vår ”Lucia”, Ulrika och hennes familj. Förutom vi så var där amerikanska vänner till familjen. Det blev svensk julmat, skinka, köttbullar med lingon, janssons frestelse och annat gott, blandat med lite amerikansk mat. Dottern Emilie spelade piano och familjerna sjöng, det var en fin och stämmningsfull julafton.

På annandagen hade vi som övervintrar här i marinan en barbeque vid praian (beachen), det var nio personer som hade samlats och vädergudarna var nådiga, det hotande regnet höll sig borta hela eftermiddagen.

Nyårsaftonen hade vi planerat att tillbringa ombord på Miss Blue. Men så blev vi tillsammans med ensamseglare Pierre från Belgien bjudna ombord till Valerie och Benoit, ett franskt par som under många år bott på Martinique i Karibien.

Det blev en mycket trevlig och lång nyårsafton, vi hade ju att skåla vid olika tider. Först det svenska och franska nyåret, sedan det lokala, så det blev ett par flaskor champange.Vi kom inte ombord på Miss Blue förrän vid tretiden på nyårsdagens morgon. Lite trötta var vi naturligvis dagen efter men de azoriska vindarna blåste rent våra sinnen så vi kvicknade till ganska snabbt. Nu blickar vi fram emot ljusare tider, vår och sommar.

Bilder finns på: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Terceira 07-01-2013