Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

På land och höga vågor

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin ons, mars 06, 2013 13:38:12

Dagarna rullar på här i Praia da Vitória, vi umgås med de andra tappra vinterliggarna och har det ganska bra. Vädret som är som vanligt, mycket växlande. Sol, regn och hårda vindar om vartannat. Vi har haft Miss Blue på land för bottenmålning och kontroll av skrovgenomförningar där en fick bytas ut. Det blev tio dagar och under den tiden hade vi tur med vädret, knappt en droppe regn vilket är ganska ovanligt.

Vår ankarkätting som hade blivit ordentligt rostig har vi haft inne för omgalvanisering. Kättingen hade slipats ren från galv under svajliggningen på Karibiens ofta blåsiga ankarplatser med sandbotten. Den nya galvaniseringen ser bra ut och det var betydligt billigare att galva om än att köpa 60 meter ny kätting. Det skall bli intressant att se hur länge den klarar sig innan den börjar rosta igen.

För två veckor sedan varnades det för vågor utanför Terceira på 8-9 meter. Man väntade inte några problem inne i marinan eftersom vi skulle befinna oss på på läsidan av ön. Så vi kunde tryggt lämna Miss Blue för att åka och se hur det kunde se ut på den blåsiga delen av kusten. Vi hyrde bil tillsammans med franska vänner och tog en tur ut till Biscoitos på den norra kusten där de största vågorna skulle finnas.

Vi fick uppleva ett intressant skådespel när de väldiga vågorna rullade in mot land och med kaskader av skum bröt in mellan lavablocken. Det var som när vi vandrade vinvandringen fast nu var vågorna betydligt högre och rullade in med mer kraft. Luften var disig av salt och det bildades mindre regnbågar inne mellan blocken. Det gällde att hålla kameran i medvind för att inte få den och objektivet täckt med salt. Det blev en intressant dag och återfärden till marinan gick längs läsidan där vi kunde se ön från en annan synvinkel. Ett lugnt hav och fridfullt betande kor på ängarna. Så kan det vara en vinterdag här på Terceira.

Från vår vän ensamseglaren Trevor som jag tidigare berättat om har vi nu fått mail där han berättade att han befinner sig på Antigua i Karibien. Fyra veckor tog det för honom att med sin lilla 26-fotare krossa Atlanten, från Cap Verde till Antigua. Seglingen hade inte varit helt problemfri och när han kom till Antigua fick han problem med utombordaren och blev bogserad in i hamn. Vi håller tummarna för att allt skall gå bra för honom det här fjärde försöket att komma till Norfolk Virginia.

Bilder finns på : http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Terceira 06-03-2013