Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Vår på Terceira

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin sön, maj 19, 2013 23:54:14

Äntligen har det azoriska högtrycket dykt upp. Så långt vi kan se på rapporterna så ser det bra ut. Ganska svaga vindar och inget regn i sikte, men det kan man i och för sig inte vara säker på här, skurar kan dyka upp. Men i skrivande stund skiner solen härligt och det har blivit dags att byta till shorts. Och för första gången i år åt vi frukost i sittbrunnen.

I marinan har allt fler båtägare anlänt och börjat förbereda sin båtar för säsongen. Seglingssäsongen här på Azorerna är egentligen inte längre än hemma i Sverige. De flesta som har båtar här börjar segla någon gång fram i juni och till och med september. Sedan är det dags för höststormarna att ta över.

En tråkig nyhet nådde oss för ett par dagar sedan. Det handlade om ensamseglaren Trevor Wilson som jag tidigare har berättat om, han som hade förlist tre gånger under sina sina försök att segla till Norfolk Virginia. I ett engelskt nyhetsbrev ”Ybw” på mailen läste jag följande rubrik: ”Sailors four transatlantic rescous”. Det handlade om vår vän Trevor som nu i sitt fjärde försök hade kommit ett dygn från Norfolk Virgina och hamnat i oväder och återigen blivit räddad. I ett mail berättade han för oss att åskan hade slagit ner i solpanelen i aktern och ytterligare en gång till i båten som slogs ner 90° och han ramlade så illa att han blev medvetslös. Han kunde dock utlösa epirben så en räddningsbåt anlände till undsättning, tog honom ombord och båten på släp. Han har skänkt bort båten och rest hem till England. Det var nog det sista försöket. Tragiskt för honom när han var så nära som ett dygn att förverkliga sin drömsegling.

För oss börjar det närma sig avsegling, måndag eftermiddag tänker vi segla iväg och målet är Ponta Delgada på Sao Miguel. Där hoppas vi kunna träffa våra vänner Margaretha och Sune på Palmina och höra hur dom har haft det under vintern på Sao Miguel.

Även om vi har trivts mycket bra och träffat många trevliga människor här på Terceira så skall det bli skönt att komma iväg mot nya upplevelser efter tio månader i Praia da Vitória.

Bilder finns på: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Terceira 19-05-2013