Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Epilog

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin tis, december 15, 2015 11:21:58

År 2015 är nu snart slut och efter nio år i fjärran länder är vår långa resa slut och Miss Blue är sedan i augusti tillbaka i Sverige. Vi har upplevt mycket under de år som har gått, mer än vad vi hade tänkt oss från början när vi en julidag 2006 lämnade Fiskebäck.

Att vi skulle komma till länder som Brasilien, Franska Guyana, Surinam och till Karibien fanns inte våra tankar då. Vi hade bara känslan av att en tid av oändlig frihet låg framför oss. Det är ganska ofattbart att dessa år har gått så fort. Och vi är tacksamma över att allt har gått bra. Vi har fått vara friska och Miss Blue har varit en säker båt att segla och leva i under den här tiden. Det mesta ombord har fungerat utan problem och några kraftiga oväder till havs har vi inte heller råkat ut för. Har man inga speciella tider att passa så kan man lugnt vänta in bra väderutsikter, även om man vid långa passager inte kan undgå att hamna i dåligt väder. Vi har ju haft förmånen att stanna där vi har trivts så vi har aldrig varit i tidsnöd. Och vi har haft turen att ha bra väder under de långa passagerna.

Nu ligger Miss Blue upptagen på land i Almösund på Tjörn och en oviss framtid när det gäller vidare färder väntar både henne och oss. Att vi skall fortsätta segla med henne är det ingen tvekan om. Men vart vi ställer kursen kommande år har vi inte bestämt. Det finns många platser som lockar både i Sverige och närliggande länder.

Favoritplatser.

Vi får ofta frågan om vi har någon favoritplats/land. Det är ganska svårt att ange något speciellt land som favorit. Vad det gällde klimatet så tyckte vi att Kanarieöarna var bäst. Under det året som vi var där så var det aldrig för varmt eller för kallt.

Brasilien ligger högt på listan som trots alla rykten och varningar om brottslighet visade sig vara ett land med vänliga och hjälpsamma människor. Karibien var också fint men kanske ibland lite för turistiskt. Men oslagbart när det gällde fina ankarvikar.

Portugal, och framförallt Azorerna vill vi nog sätta som etta på listan. Vädret gick inte att jämföra med de tropiska länderna. Det kunde storma och regna ordentligt, speciellt vintertid, och temperaturen nådde inga stora höjder. Men den härliga naturen, det vänliga folket och att det var billigt att leva där gjorde att vi trivdes mycket bra.

Distans och motortimmar.

Den totala distansen blev 15.408 M, den längsta under ett år var 2010 då det blev 5.188 M och den näst längsta var 2012 med 3.191 M.

Antal timmar för motor blev 1.678 vilket blir under 200 timmar per år.

Vi tackar alla som följt vår blogg under åren. Om det blir en fortsättning nästa år är osäkert. Det beror helt på vart vi sätter kursen.

Höviksnäs 15-12-2015