Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Terceira-Sao Miguel

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin fre, juni 07, 2013 22:20:31

Det blev tio månader på Terceira innan vi lossade förtöjningarna och lämnade marina Praia da Vitória. På eftermiddagen den tjugonde maj rullade vi ut seglen med kurs mot Sao Miguel och Ponta Delgada, en distans på 95 sjömil. Inte någon gång sedan vi lämnade Sverige 2006 har vi haft så många som vinkade av oss som i Praia. Nästan alla vinterliggare var på plats tillsammans med våra vänner Mário och Virginia från Terceira och baptistpastorn Art Nilsen med familj. Det kändes lite vemodigt för vi hade trivts mycket bra, men så är det med seglarlivet. Nya platser och nya upplevelser väntar bakom horisonten. Det var var en fin dag med en nordostvind på cirka åtta till tolv knop och det kändes härligt att återigen få komma ut på havet. Kvällen kom och det blev lite kallt ute i sittbrunnen. Men månen och stjärnorna lyste vår färd över havet, vindrodret styrde perfekt och vi fick en bra start på vår vår första segling för året.

Strax efter gryningen när vi kom till Sao Miguels västra kust hamnade vi i lä och fick starta motorn den sista delen av färden in till Ponta Delgada. När vi kom till receptionskajen för inklarering så var där ett par män på kajen kom till vår hjälp. En av dem frågade på bruten engelska om vi inte kände igen honom. Det var en fransman från marinan i Jacare i Brasilien som var på en leveranssegling. Tala om att seglingsvärlden är liten.

Nu har vi tillbringat tre veckor på Sao Miguel och det är en fin ö, här finns mycket att se. Vi hyrde bil under två dagar och besökte flera av de populära turistmålen på ön. Bland annat besökte vi byn Sete Cidade där man höll på med utsmyckning av bilar inför firandet av Santo Spirito och vi blev inbjudna att fotografera när de höll på med utsmyckningen. Vi åkte också upp på höjderna för att se de två sjöarna som skulle ha olika färg på vattnet. Vi såg tyvärr ingen skillnad men det kan bero att det var lite molnigt vid tillfället. Det skall nog vara helt blå himmel för att man skall se sjöarnas olika färger. Ett besök gjorde vi också vid de varma källorna där man kunde beställa mat från en restaurang som värmdes i varma hålor nere i jorden. Vi tyckte nog inte att det var så värst intressant, men ändå lite sevärt. Tiden rullar på och vi har haft lite småproblem med Miss Blue. En krånglande trefärgslanterna i masttoppen har inneburit ett antal färder upp i masttoppen. Så har vi fått propellern rengjord och nu väntar nästa ö Santa Maria på oss och vi hoppas att komma iväg dit på söndag.

Bilder finns på: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Sao Miguel 07-06-2013


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.