Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Cascais-Tagus Yachtcenter

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin mån, september 23, 2013 09:50:22

Det blev två dagar i Cascais dyra marina för lite bunkring och tvättning av Miss Blue innan vi gick ut och lade oss på svaj igen. Vädret var helt underbart med sol och svaga vindar och vi njöt av tillvaron. Det var ganska många båtar på ankarplatsen men de flesta stannade bara en kort tid innan de drog vidare, de flesta söderut mot Algarve. Och vi som hade bestämt oss för att ta upp Miss Blue på land för inför den kommande vinter lämnade också så småningom ankarplatsen.

Satte kurs in mot Lissabon och floden Tejos mynning, gick under den första stora bron och vidare via en bojad led in till varvet Tagus Yacht Service. På grund av värmen, 35 grader i skuggan, så hade vi bett att få ligga vid angöringspontonen för att göra de mesta förberedelserna innan upptagning.

Efter några dagar vid pontonen där vi stod på grund i dyn vid lågvatten så var Miss Blue redo att lyftas upp för en lång vistelse på land. Tagus Yacht Service är ett familjeägt varv och har en trevlig atmosfär, men själva varvet är ganska enkelt, till exempel är toaletter och duschar av ganska låg klass. Det är lite märkligt att man ofta satsar så lite på bra faciliteter för gästande båtfolk. Det var likadant i marinan på Santa Maria där man hade byggt en ny fin marina men toaletter och duschar var i ungefär samma låga klass som här på Tagus.

Det blev en veckas arbete på landbacken innan vi var redo att åka hem. I skrivande stund har vi varit hemma under drygt tre veckor och vi börjar små smått att anpassa oss till ett (tillfälligt?) liv på landbacken. Det började bra med den årliga träffen i Slottskogskolonin tillsammans med övriga medlemmar i föreningen VSSL = Vi Som Seglar Lite. Det är lika trevligt varje gång att träffa likasinnade och språkas vid under en eftermiddag med god mat och dryck.

Vi har inte kunnat klaga på vädret sedan vi kom hem, lite svalare än i Portugal men det har bara varit skönt. Det blir säkert annorlunda när hösten och vintern kommer med mörker, regn och snöblask. Vi bävar lite för det, men det skall väl gå det också, vi brukar kunna anpassa oss till olika förhållanden.

Bilder finns på http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

Västra Frölunda 21/9 2013


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Christel tis, juni 10, 2014 05:36:37

Hej! Hur går det för er? Hoppas att allt är ok och att ni snart är under segling igen. Kram

Skapad av Christel och Harald tis, oktober 15, 2013 05:40:54

Hej! Välkomna hem till vår fina höst. Hoppas vi kan ses någon gång i höst, en tripp till Skåne kanske? Kramar från oss.

Skapad av SY Kilico lör, oktober 05, 2013 13:09:40

Heisann

Lenge siden sist! Det har vel blitt mer enn 3 år siden vi sammen cruiset rundt i Bahia i Brasil.

Hyggelig å følge med dere og se at dere har hatt et fantastisk år på Azorene. Høres forlokkende ut.

Lykke til med en vinter i Sverige igjen. Dere må nok finne fram skiutstyret og gamle kunnskaper, men det blir nok bra.

Gode seilerhilsner fra Lillian & Kåre i SY Kilico