Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

På gång igen

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin lör, juni 21, 2014 09:38:32

Vi har börjat röra på oss.

Bloggen har ju varit vilande under vintern som vi tillbringade i Sverige. Men vi skall försöka komma igång igen och berätta om vidare färder. Det blir kanske inte så spännande och exotiska platser, vi planerar att segla norrut längs Portugals och Spaniens kust och förhoppningsvis nå Sverige innan hösten kommer på allvar.

I mitten av maj kom vi till varvet Tagus Yachtservice i Amora utanför Lissabon. Det blev en månad på land innan vi äntligen kom i vattnet. Mycket jobb har gjorts på Miss Blue under tiden på varvet, men nu är allting klart. Ägarna och de som jobbar på varvet är väldigt hjälpsamma och trevliga, men man har problem med planeringen, utlovade arbeten startas ofta för sent, till många båtägares förtret. Men till slut blev det sjösättning.

Efter några dagar för kontroll av motor, oljebyte med mera så lämnade vi varvet. Det blev en tvåtimmarsfärd ut från deltat där varvet är beläget, över floden Tagus till Lissabon och en marina som heter Parc das Nacoes belägen uppströms inte långt ifrån den väldiga Vasco da Gamabron, Europas längsta med sina dryga 17 km.

Trots irritation med förseningar så har det ändå varit en trevlig tid på land och förutom att vi arbetat med Miss Blue har vi besökt Lissabon och gjort cykelturer i närområdet. Det har också varit ett par mysiga grillkvällar tillsammans med andra seglare.

Marinan som vi nu ligger i hade tidigare namnet marina Expo och kom till i samband med att man byggde det väldiga expoområdet i Lissabon -98. Det är en modern arkitektur, vi som oftast besöker gamla byggnader blev ganska imponerade av de moderna byggnaderna som har uppförts här.

På midsommarafton tog vi en lång promenad för att sedan fira dagen till ära med traditionell svensk midsommarmat, lite olika sillar medtagna från Sverige, kokt potatis, ägg med Kalles kaviar och en liten snaps.

Nästa etapp, skall vi följa tidvattnet ut till Cascais vid Tagus utlopp i Atlanten. Det känns riktigt skönt att efter en lång vinter och vår i hemma i Sverige återigen leva ombord och vara på kurs ut mot och på havet.

Marina Parc das Nacoes

Lissabon

20-06-2014

Bilder kommer senare.
Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Christel mån, juni 30, 2014 18:12:44

Hej, kul att läsa och lycka till på er segling. Vi seglar på er kust nu, på väg upp till Fjällbacka. Hör av er och kom in om Höganäs på hemseglingen!