Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Portugal-Spanien

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin fre, juli 11, 2014 12:16:18

Cascais blev inte vår nästa etapp, den starka tidvattenströmmen vid floden Tagus utlopp och en frisk sydvind mot strömmen gjord sjön grov och det blev riktigt obekvämt. Det var så att propellern gick i luften ibland. Vi valde att gå in till marina Oeiras några sjömil innan Cascais. Vi fick en bra plats i den fina lilla marinan som vi hade besökt 2007 på vår väg söderut. Den är trevlig och har som service att bjuda besökande på nybakat bröd på morgonen.

Det blev sedan korta stopp i Peniche och Nazare innan vi kom till Figueira da Foz. Här stannade vi ett par dagar för att besöka Coimbra, denna historiska stad som bland annat har ett av Europas äldsta universitet. Staden var intressant men det var också en riktig turisfälla, med priser därefter.

Vädret fortsatte att vara tjänligt, vilket betydde svaga nordvästvindar under förmiddagen. Det blev att gå iväg senast sju på morgonen, etapperna är ganska långa och det är en fördel att komma in i hamn innan eftermiddagsbrisen, som kan bli upp till 20-25 knop, ökar.

Nästa stopp blev Aveiro där vi ankrade utanför byn Jacinto. Inseglingen blev spännande, strömmen i inloppet var mycket stark och det vimlade av småbåtar som antingen drev och fiskade eller körde runt i strömmen i hög fart.

I Pova de Varzim, en trevlig stad och marina, fick vi uppleva firandet av San Pedro, fiskarnas skyddshelgon. Det var en stor ”Festa” med hundratals människor på gatorna. Staden var fylld med ljusdekorationer och man tände eldar på gatorna och längs med trottoarerna grillade man sardiner och musikens ljudnivå var minst sagt hög.

Vi har också hunnit med en resa till Porto som vi upplevde som en intressant stad, men liksom Coimbra en stad med massor av turister.

Till Bayona Spanien anlände vi i regn, och för en gång skull sydvind, upp till 30 knop. Stannade för ankar under två dygn innan vi fortsatte och är nu i Ria de Aurosa. Det har blåst nordostvind med kulingstyrka under ett antal dagar men det spelar ingen roll för vi har turistat igen. Den här gången till Santiago de Compostela. Det var en helt fantastiskt plats och vi deltog i mässan i den otroligt vackra katedralen. Ett besök som vi kommer att minnas länge.

Bilder finns i galleriet: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/

11-07-2014

Vilagarcia

Ria de Aurosa

Galicien


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Anita Binz tor, augusti 14, 2014 08:32:08

Hej på er,
Visst låter det underbart med era äventyr, vi håller oss runt Marstrands små öar och har njutit av sommarens fina väder. I mars gjorde vi en vandring i Annapurnabergen i Nepal som frestade på och var mycket intressant. Önskar er allt gott!

Skapad av Lars Edström fre, juli 11, 2014 20:52:43

Hej!

Vilka härlga bilder!! Vi är tillbaka efter en härlig tripp till Stockhom. Medelhavstemperatur och tropisk värme under natten. Ha en fortsatt go fortsättning home over! Ann o Lars

Skapad av Thomas Youyou fre, juli 11, 2014 15:35:10

Fasiken vilka goa bilder. Jag fastnade för en av dem "Praian ligger öde"

Skapad av Thomas Youyou fre, juli 11, 2014 15:23:30

Jag blev riktigt nostalgisk. Det var bara en plats jag inte hade varit på. Fasiken vad avundsjuk jag blir. Så nu är det snart dags för Bay of Biscay, eller tänker ni ta vägen på insidan???
Ha de gött å segla försiktigt.
Thomas