Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Till La Coruna

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin lör, augusti 02, 2014 20:49:19

I Ria de Aurosa hittade vi en härlig svajplats utanför St. Eugenia men efter ett par dagar var det dags att gå vidare norrut. Det blev återigen motorgång och vi passade på att passera ökända Finisterre vid ”Costa da morte”, dödens kust, medan det var lugnt.

Vi ankrade i bukten vid Camarinas efter dryga 53 M. Var här 2007 men besökte då bara byn. Nu gjorde vi en dagsvandring kombinerad med geocaching. Det blev tolvkilometer längs kusten ut till fyren Cabo Vilán (Villano). Dimman drog tidvis in från havet och det kändes rätt skönt att vara på land.

Efter några dagar var det läge att lämna Camarinas. Vinden skulle då vrida mot sydväst. Vi kanske äntligen skulle få segla, målet var La Coruna. Vi var redo vid sjutiden på morgonen då vinden hade vänt. Det var mulet, tjocka mörka moln låg över bergen, vi avvaktade lite, det kändes inte riktigt mysigt. Plötsligt ökade vinden snabbt till 15-18 m/s och drev upp en krabb sjö i bukten som är dåligt skyddad för sydliga vindar. Det blev lite kaos på ankarplatsen. En båt draggade och var mycket nära land innan besättningen vaknade. Andra båtar sökte sig in till marinan. Vi drog upp vårt ankare, gick till fiskehamnen och förtöjde längs en fiskebåt. Efter ett par timmar när vinden mojnat lämnade vi Camarinas och fick en fin segling nästan ända fram till La Coruna. Det kändes skönt att få segla efter all motorgång.

I La Coruna finns en ny marina som vi hade hört både positivt och negativt om. Flera har berättat om hävning som gör att det blir obekvämt. Vi hade bestämt att gå till Real Club Nautico, som är billigare och med läge mitt inne i stan, här skulle vi också träffa Joan och Es, ett engelskt par som vi träffade på Azorerna. Det blev ett trevligt möte över ett par glas vin, kul att råkas igen.

La Courna en sevärd stad med många stiliga byggnader och fyren Hercules på norra udden är en turistattraktion. Hela området runt fyren är arrangerat som ett rekreationsområde och ett mål för joggare och vandrare, mycket snyggt. Det blev ett heldagsbesök där, återigen kombinerat med geocaching.

En envis nordvind ute på Atlanten, även om den inte var stark, gjorde att vi inte kände någon lust att ge oss ut på Biscaya. Men för att byta miljö så lämnade vi La Coruna för att göra en kort färd till Ares. Här är det en fin skyddad bukt för ankring, marina och en mysig by. Om man inte hamnar för långt från land så kan man få uppkoppling till internet också, vad mer kan begära? Med tjugo grader i vattnet vågade vi till och med bada.

I skrivande stund ligger vi i marinan för att bereda oss på att krossa Biscaya så snart vindgudarna behagar ge oss förliga vindar.

Ares Galicien

02-08-2014

Bilder finns i galleriet: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Folke Rutgersson sön, augusti 10, 2014 20:45:43

Hej! trevligt att läsa om eran resa, och se de fina bilderna.
Jag har kört förbi i Höviksnäs och ser att bygget på lägenheterna är i full gång.
Mvh Folke

Skapad av Lars Edström mån, augusti 04, 2014 16:40:26

Hej!
Kul att ni är på gång, kanske har ni kommit vidare över Biscaya nu!? Vi har varit på Hasslö i Blekinge under några dagar, bad,bad och strålande sol o runt 30 grader. Vi har kollar den blivande båtplatsen i Fiskebäck och den ligger ledig för er. Fortsatt go tur från Ann o Lars

Skapad av Kjell Litwin sön, augusti 03, 2014 09:37:05

Hej Bengt/Ritva
Snart är ni hemma i "lugna" vatten. Roligt att ni kommit igång igen med bloggen, alltid lika intressant att läsa och fina bilder därtill. Inser att mycket har ändrats sedan min tid i dessa vatten. Blev ett litet hopp mellan Cascais och Ria de Aurosa, från post 35 till 37. Dvs. post 36 finns inte med i bloggen kanske ni kan kolla upp, vill ju inte missa något;-) Ha det fint, hälsningar Kjell o Gun