Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Bretagne

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin fre, september 05, 2014 18:03:20

Vi hade en fin tid i Ares. För att förbereda oss inför överseglingen av Biscaya gick vi in i marinan ett antal dagar. Club Nautico hade fest och bjöd på grillade sardiner med tilltugg, mycket gott.
Äntligen kom det en väderrapport med de rätta vindarna, dags att segla vidare mot Frankrike och Camaret-sur Mer i Bretagne. Det blev drygt tre dygn med omväxlande motorsegling och ganska fin segling, i stort sett läns hela tiden. Sjön var inte besvärlig men ibland kom det stora vågor fräsande bakom oss som mer berodde på stark ström än vind.
Efter en natt med häftiga regnbyar kom vi till Camaret. Här håller många konstnärer till, byn är en turistfälla men är trivsam och det finns fina vandringsleder utefter kusten. Vi känner väl till byn efter att ha tillbringat en månad där 2006 och allt var sig lik.
Det blev två veckor i Camaret i väntan på bättre vindar och väder. En vindstilla morgon vid soluppgången satte vi kurs mot den inre leden Chenal du Four som har många grund och det gällde att ha koll på tidvattenströmmen så att man får den med sig och helst vinden också. Allt gick bra även om det var lite ”lumpy” (rulligt) som engelsmännen säger. Vi gick till L`Aberwrach på norra kusten av Bretagne, en poulär hamn för engelsmän som brukar segla mellan England och Frankrike.
Vädret i Engelska Kanalen med vindar på kulingstyrka varje dag lockade oss inte så vi fortsatte längs kusten vidare österut. Kom till Roscoffs nya marina med låg mysfaktor och fortsatte sedan, på engelska vänners rekommendation, till Lezardrieux inne i floden Trieux.
Tiden hade nu rusat iväg och vi började fundera på att lämna Miss Blue här i Bretagne. Fick tips om Paimpol lite längre österut så en söndag kombinerade vi en geocaching med att vandra dit.
Vandringen blev lång, 20 km. Men det var det värt. Vi gillade både staden och marinan som ligger helt skyddad i en bassäng, avskild från havet av en sluss. Man kan bara gå in vid högvatten, vid lågvatten är det torrlagt. Skillnaden mellan hög och lågvatten kan bli upp till 10-11 meter.
Priset i marinan är ok, hamnkaptenen är trevlig och hjälpsam, för honom existerar inga problem.
Vi ligger mitt inne i centrum, det är nära till boulangerie och färsk baguette till frukost. Här kommer Miss Blue att övervintra och vi reser i mitten av september till Sverige. Hoppas komma tillbaka i april för att upptäcka lite mer av den här delen av Bretagne och fortsätta vår segling hemåt.


Paimpol 05-09-14

Bilder finns som vanligt på: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Johan mån, maj 25, 2015 14:50:29

Hej hur går det för er?

Skapad av Thomas Youyou sön, september 07, 2014 07:47:49

Va kul! Då får vi ta en lunch på Da Mario snart :)
Thomas