Vi och Miss Blue

Vi och Miss Blue

Om bloggen

Detta är en fortsättning på vår förra blogg: http://www.hmpge.com/missblue/
Här kan ni följa vår segling och hur vårt liv är på de olika platser som vi besöker. Vi är kanske inte så värst aktiva i vårt bloggande men försöker att skriva lite när vi känner för det och när det händer något. Välkomna att följa oss.
Fotogalleri: http://fotogalleriet.brbjorlin.com/
Epostadress: symissblue7570@gmail.com
Senaste position: Almösunds Marina Tjörn

Åter i Bretagne

LångfärdsseglingSkapad av Bengt Björlin lör, maj 30, 2015 15:30:36

Efter en lång och grå vinter med flyttning från Tynnered till Kode och sedan i slutet av mars till vår nya lägenhet i Höviksnäs på Tjörn, var det äntligen dags att resa ner till Miss Blue i Bretagne.
Det kändes skönt när vi efter tolv timmars resa, på kvällen den tionde maj gick ombord och såg att hon var ok efter drygt åtta månader i vattnet. Det blev pizza och ett gott franskt vin för att fira ankomsten innan vi gick till kojs, trötta men nöjda med att vara ”hemma” igen.

Ganska snabbt kom vi in i rutinerna ombord, det kändes inte som vi varit borta så värst länge. Det mesta fungerade, personalen på marinan hade laddat förbrukningsbatterierna och täckningen var intakt. Inga fuktproblem kunde märkas inne i båten. Med tanke på klimatet här under vintern var vi lite oroliga för det. Däcket var ganska grönt, så det fick genomgå en ordentlig tvätt. Och som vanligt behövdes en komplettering med pluggar.

Motorbatteriet som hade några år på nacken gick inte att ladda. Det fick vi byta.Vindmätaren i masttoppen kärvade, det var bara för Ritva att hissa upp mig i masttoppen.

Det är dyrt att ta upp en båt här i Frankrike om det så bara är för rengöring. Man får inte spola vid upptagningsplatsen på kajen, båten måste flyttas till en plats där man tar hand om spolvattnet.

För Miss Blue skulle det kosta 406 € för en rengöring. Vi valde ett alternativ där man lyfte upp så vi kunde rengöra propellern och byta anod. Det kostade ändå 182 €. Nu väntar vi på tjänligt väder för att segla över till England. Under tiden gör vi utflykter, en dag besökte vi Saillon de Talbert, en landtunga som är 35 meter bred och sträcker sig vid lågvatten 5 kilometer ut i havet. Den består enbart av sten och sand. Vi inväntade lågvattnet så att vi kunde ta oss ända ut till slutet där det skulle finnas en geocache. Det kändes ordentligt i benen efter den långa vandringen i sten, men vad gör man inte för att finna en cache.

Bilder finns som vanligt i Fotogalleriet.

Paimpol 30-05-2014
Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av thomasyouyou sön, maj 31, 2015 16:04:39

Gött att höra att ni är på gång igen. Hälsningar Thomas

Skapad av thomasyouyou sön, maj 31, 2015 16:02:50

Gött att höra att ni är på gång igen. Hälsningar Thomas